Tid til at stramme op

Min morgenmad

I dag giver jeg kroppen en hviledag. Det er en af de ting jeg virkelig har skulle lære i år, og som jeg nu skal huske at holde fast i.

Når jeg har trænet hårdt i nogle dage og er lidt øm og småtræt over det hele, så er det min krops besked om, at den har brug for en hviledag. Jeg har altid været god til at tage en pause eller “træne udenom”, når jeg bliver rigtigt øm i et led og den slags, men sådan generel træthed, har jeg bare ignoreret indtil nu. Jeg elsker jo at træne, og vil helst bare kunne køre på med 110% hver eneste dag!

Som jeg nævnte i mit foregående indlæg, så har jeg strammet op på min kost, og jeg tænkte at jeg ville give jer et indblik i en del af min nye kostplan:

Medmindre jeg spiser morgenmad lige inden eller efter træning, så indeholder den kun kulhydrater fra frugt og grønt, ikke fra stivelse som fx. havregryn. Det gælder for alle mine måltider i løbet af ugen, at jeg kun spiser stivelsesholdige kulhydrater inden/efter min træning og ellers holder mig til grønt, frugt, protein og sundt fedt.

Min stivelsesfrie morgenfavorit lige nu, er denne version bestående af en bund af skyr sødet med lidt stevia og toppet med hakket blegselleri, fersken, æble, banan, valnødder og et lille drys kanel.

20140602-210257-75777409.jpg

4 Kommentarer

  • Louise

    hej
    tak for en cool blog:)
    ved du om grønne ærter er “stivelse” eller en grøntsag?jeg træner mega hårdt men kan ikke tabe det sidste på inderlårene.spiser ca 700 gr frosne ærter pr dag fordelt over 3 måltider.tænker om det kan være derfor?help me:)
    MVH
    Louise

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • amandalouise

      Hej Louise

      Ærter indeholder en del mere kulhydrat end de fleste andre grønne grøntsager. Du skal regne med ca. 550 kcal. i dine 700 g.
      Hvis du sammenligner med broccoli (der også er relativt kulhydratrig af en grøn grøntsag at være) indeholder den blot ca. 320 kcal for 700 g.
      Grønne bønner ligger på blot 190 kcal. for samme mængde og hvidkål på ca. 210 kcal for samme mængde.

      Så ja, der er en del at spare på kaloriekontoen, hvis du skifter dine grønne ærter ud med andre typer grønne grøntsager :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • louise

    hej Amanda Louise
    mange tak for dit svar:)
    nu er jeg ikke typen der tæller kalorier som sådan, men mit spørgsmål gik egentlig på om hvorvidt jeg kunne regne grønne ærter, som en grøntsag eller som stivelse(fx kartoffel,ris,pasta).
    jeg er ikke så vild med grønne bønner desværre;)
    for jeg har gennemgået min kostplan og ved egentlig ikke helt, hvad der ellers kunne forhindre at jeg taber det sidste fra inderlårene.
    derudover kunne du forklare mig og det passer mht meget lavere BV af proteinkilder fra fx risprotein i forhold til whey protein?jeg har også læst at whey øger IGF-1?
    tak for svar:)
    mvh
    Louise:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • amandalouise

      Hej Louise

      Det er jo en slags grøntsag, men den indeholder langt mere energi end de fleste andre. Jeg ved ikke lige hvilken familie ærter tilhører rent biologisk, men vil tro at det er en bælgfrugt.

      Personligt tæller jeg ikke ting som majs og ærter som værende grøntsager. Jeg anser dem dog heller ikke for at være på linie med fx. kartofler.

      Ja, Whey har en højere biologisk værdi (flere essentielle aminosyrer pr. 100 g.) end fx. risprotein.

      Jeg mindes også at have læst noget om at whey øger IGF-1, men kan ikke lige på stående fod huske nærmere omkring det. Mener måske at det bare handlede om at der skulle være et konstant flow af aminosyrer i blodet for at få effekten, og at whey var godt der? Men kan godt være det var noget andet, can’t remember ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tid til at stramme op