Bentræning og Bodyfit

Opskrift: Kyllingesalat med hvidløg og citron

20140311-123153.jpg

Min frokost i dag var denne kyllingesalat med asparges, spinat, hvidløg og citronsaft. Jeg synes selv den var super lækker, mættende og fuld af smag!

Ingredienser:

  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 250 g. friske grønne asparges
  • 100 g. kylling
  • 100 g. sød kartoffel
  • 1 fed hvidløg
  • Saften fra en 1/4 citron
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Jeg havde lavet kyllingen og min søde kartoffel klar i forvejen, ved at bage dem i ovnen. Ca. 30 minutter ved 200 grader. Kyllingen dækkes med sølvpapir undervejs, så den ikke bliver tør.

Selve salaten:
Tag en dyb pande, hæld vand i og bring vandet i kog.
Enderne af de friske asparges skrælles eller klippes af, og når vandet koger kommes de i gryden og saltes let. Læg låg på, og lad dem koge i 3-7 minutter alt efter hvor tykke de er. De skal stadig være lysegrønne og have en smule bid i sig.

Imens vores asparges koger skylles og snittes spinaten. Kylling og sød kartoffel skæres ud i mindre stykker. Når de grønnes asparges er færdige, skæres de ud i mindre stykker, og det hele kommes samlet i en skål.

Hvidløg og citron presses, og det hele røres grundigt sammen, så de fordeles i hele salaten. Til sidst toppes evt. med salt og peber efter smag og behag :)

Hvis jeg ikke var på diæt havde jeg nok også tilføjet et par dråber olivenolie, for at sikre at alle de gode ting i grøntsagerne optages bedst muligt i kroppen.

Jeg tror også at lidt friskrevet parmesan ville gøre det rigtig godt som prikken over i’et.

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bentræning og Bodyfit