Opskrift: Kyllingesalat med hvidløg og citron
Min frokost i dag var denne kyllingesalat med asparges, spinat, hvidløg og citronsaft. Jeg synes selv den var super lækker, mættende og fuld af smag!
Ingredienser:
- 2 håndfulde frisk spinat
- 250 g. friske grønne asparges
- 100 g. kylling
- 100 g. sød kartoffel
- 1 fed hvidløg
- Saften fra en 1/4 citron
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
Jeg havde lavet kyllingen og min søde kartoffel klar i forvejen, ved at bage dem i ovnen. Ca. 30 minutter ved 200 grader. Kyllingen dækkes med sølvpapir undervejs, så den ikke bliver tør.
Selve salaten:
Tag en dyb pande, hæld vand i og bring vandet i kog.
Enderne af de friske asparges skrælles eller klippes af, og når vandet koger kommes de i gryden og saltes let. Læg låg på, og lad dem koge i 3-7 minutter alt efter hvor tykke de er. De skal stadig være lysegrønne og have en smule bid i sig.
Imens vores asparges koger skylles og snittes spinaten. Kylling og sød kartoffel skæres ud i mindre stykker. Når de grønnes asparges er færdige, skæres de ud i mindre stykker, og det hele kommes samlet i en skål.
Hvidløg og citron presses, og det hele røres grundigt sammen, så de fordeles i hele salaten. Til sidst toppes evt. med salt og peber efter smag og behag :)
Hvis jeg ikke var på diæt havde jeg nok også tilføjet et par dråber olivenolie, for at sikre at alle de gode ting i grøntsagerne optages bedst muligt i kroppen.
Jeg tror også at lidt friskrevet parmesan ville gøre det rigtig godt som prikken over i’et.
Kommentarer