Shoppen

Morgencardio: Intervalløb

20140225-122333.jpg

Jeg er super træt og udmattet i hele kroppen i dag… Har ellers haft ret god energi den sidste uges tid, men denne dag er sådan en, der bare skal gennemføres. Heldigvis har jeg allerede overstået dagens første træningspas og arbejde, så jeg kan med god samvittighed ligge på sofaen og samle lidt kræfter, inden aftenens træning.

Min morgencardio bestod af intervalløb på løbebåndet. Benene var meget trætte og tunge efter bentræningen igår, men der er ingen vej udenom. Måden jeg løb på i dag er (efter min mening) en lidt mere behagelig og skånsom måde at løbe intervaller på. Man kommer stille og roligt ind i det, og kroppen får en chance for at følge med. Tempoet var så heller ikke så højt pga. de tunge ben, men pulsen kom alligevel godt op og det blev til lige knap 5 km. på de 30 min.

Programmet:

  • 2 min. gang, 1,0% hældning 6 km/t
  • 1 x 7 min. løb 1,0% hældning, 10,5 km/t
  • 2 x 3 min. løb, 1,0% hældning, 11,5 km/t
  • 3 x 1 min løb, 2,5% hældning, 12,5 km/t
  • 4 x 30 sek. løb, 2,5% hældning, starter på 13,5 km/t og øger med 0,5 for hvert interval.
  • 2 min. gang, 2,5% hældning, 6 km/t

Mellem hvert interval er der 1 min. pause med 6 km/t – undtagen mellem 30 sek. intervallerne, der er pausen på 30 sek. (jeg springer af båndet og står stille).

Vil man gøre programmet hårdere kan man øge antallet af intervaller, øge start-hastigheden eller pauserne kan forkortes. Der er god plads til at være kreativ :)

20140225-122351.jpg

I aften står den på en cykeltur til Loaded gym (8 km hver vej), 30 min. roning og lidt øvelser til maven. De der 30 min. roning, de kræver lidt mental forberedelse… Så længe har jeg aldrig siddet på en romaskine før. Wish me luck! :P

1 Kommentar

  • Olga

    Hi Amanda, thank you for sharing your workout rutine and writing interesting blog! May I ask about your nutrition before morning cardio – do you consume aminoacides? The curiosity is due to the fact that any cardio, especially running, espesially interval, is burning muscles. Did you ever try short cardio sessions after lifting? That can be a great option because glycogen storages are empty and body burns more fat than muscles. (undskyld, det er svært at skrive på dansk).

    Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Shoppen