Skulder & bryst circuit

Mavetræning

En anden ting der blev spurgt ind til, da jeg postede indlægget om min træningsplan, var min mavetræning. Det er et spørgsmål jeg ofte får, og mit svar er måske lidt kryptisk: Jeg træner næsten aldrig mave, men jeg træner alligevel altid mave.

Det kræver nok lidt forklaringer…

For det første: Jeg er så heldig, at min krop ikke gemmer ret meget fedt på maven. Et lille lag måske, hvis jeg lever lidt for godt ;) Men jeg kan smide det lynhurtigt. Derfor er de mavemuskler jeg har, relativt fremtrædende.

For det andet: Jeg hader at træne mave isoleret. Som i virkelig hader. Som i, at når jeg skal træne mave, så har jeg slet ikke lyst til at træne. Jeg ved ikke hvorfor det er så frygteligt, men det er det altså.

Derfor laver jeg meget sjældent maveøvelser som planker, crunches, leg raises og den slags… Hvis jeg gør, så er det på min fullbody/plyo-dag om lørdagen. Men jeg undgår det når jeg kan. Og når man er sin egen træner, så bestemmer man jo heldigvis selv ;)

20140115-223838.jpg

20140115-223723.jpg

20140115-223757.jpg

Når det er sagt, så træner jeg alligevel mave hver eneste dag:
Jeg har nemlig ALTID fokus på at have en god holdning, og på at aktivere min core-muskulatur under træningen. Jeg er meget bevidst om min holdning, om ikke at svaje i lænden, og jeg bruger min vejrtrækning meget.

Min træning er altid bygget op omkring flere flerleds-øvelser, hvilket stiller krav til en stærk, stabil core.

Hvis jeg skal nævne eksempler på øvelser, så er det klassiskere som squats, bænkpres og dødløft, samt en lang række stående pull- og push-øvelser.

20140115-223628.jpg
Mavens form d.d. – 96 dage til Loaded Cup

Det er sådan jeg har valgt at gøre det. Og det fungerer for mig :) Jeg synes absolut ikke der er noget galt i at træne mave isoleret. Især ikke hvis man lige starter op med træningen – en stærk mavemuskulatur er vigtig. Uden en stærk core kan vi ingenting i træningscenteret!

Men, min filosofi er, at vi primært skal træne vores mave, i den funktion hvor vi skal bruge den… Og den funktion er jo ikke at ligge på gulvet og lave crunches, eller at stå og lave sidebøjninger med en 2 kg. håndvægt i den ene hånd…

Jeg mener at vi hovedsageligt skal oparbejde vores corestyrke i fx. BB squats med en tung vægt på skuldrene, eller ved at bænkpresse strict, med lænden i bænken. Eller ved at lave stående barbell military press… Den slags. You get my point.

12 Kommentarer

  • Anna

    Du har så meget ret! Jeg ser desværre alt for mange (for det meste piger…), som først bruger hulens masse tid på crosstraineren for derefter at ligge sig ned og hive i deres stakkels nakke i en uendelighed i håbet om, at mavemusklerne en dag begynder at titte frem…. Det er så ærgerligt, synes jeg.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • amandalouise

      Helt enig. Det er synd, når de kunne træne meget mere effektivt :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michelle

      Åhåh – jeg er en af dem på crosstraineren, er der noget specielt galt med den? :/ vil gerne optimere min træning så meget som muligt

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • amandalouise

      Der er intet galt i crosstraineren. Men det kan være en god idé at supplere med styrketræning for hele kroppen, så du opbygger noget muskelmasse :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Hej Amanda,

    Det første og det tredje billede, hvornår er det fra – lige om til konkurrence eller? :)

    Mvh Charlotte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • amandalouise

      Ja, billede 1-2-3 er alle taget indenfor 2 uger før DM 2013 :)
      Billede 4 er sådan som jeg ser ud i dag, så der er lidt forskel ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Charlotte

      Ja ok, jeg synes jo du har en fantastisk krop både nu og op til konkurrencen.
      Det billede i det sorte undertøj, er dig mega motiverende for mig, men hvis det er lige før en konkurrence, kan jeg godt se, at det nok ikke er en sådan form, jeg skal sætte som min primære målsætning :)
      Hvor langt var du nede i vægt og fedt-% der, ved du det?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • amandalouise

      Jeg mener at billedet der blev taget to dage før konkurrencen. Jeg vejede 70 kg. og fedtprocenten blev målt til 13% nogle dage forinden.

      Men man må jo gerne sætte sig høje mål ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Charlotte

      Du har så ret – høje mål, men jeg tænker også realistisk ift. ikke bare at være en af dem, der sætter sig så høje mål, at de ender med at smide det hele på jorden fordi det er uoverskueligt :)
      Delmål må der til – og så er de billeder af dig røget i motivation/inspirations~billeder :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Åh kunne ikke være mere enig! HADER at træne mave, og gør det meget sjældent. Har dog en forholdsvis flad mave, (som dog er lidt mere fluffy end normalt, da jeg bulker) ;-) Synes lige præcis maven afhænger SÅ meget af hvad man propper i munden, abs are made in the kitchen ;-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hader virkelig også at træne mave, men åbenbart kan min krop godt lide at lagre fedt lige der – djævelske krop!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skulder & bryst circuit