Opskrift: Protein ris à la mande
Nu er der jo under to måneder til jul, og dermed er det igen tilladt at spise min absolutte yndlings-dessert: Ris à la mande!
Før i tiden var det virkelig en af mine største synder fra oktober til februar :D Ris à la mande med kirsebærsovs <3 Men men, det går jo ikke. Så jeg har måtte eksperimentere lidt, og kom ret hurtigt frem til denne opskrift på en proteinrig, kulhydratfattig ris à la mande. Jeg synes personligt synes den smager ganske fantastisk!
Og så er den så simpel :)
Ingredienser til 1 stor portion:
- 150 g. skyr
- 250 g. 1,5% hytteost
- 1/2 tsk. vanillepulver (jeg bruger den fra Urtekram) eller ca. 1/2 vanillestang
- Sødemiddel
- Evt. 1 spsk psyllium HUSK
Topping: 100 g. frosne bær, lidt vanillepulver, sødemiddel & 20 g. mandler.
Fremgangsmåde:
Skyr, hytteost, sødemiddel, vanillepulver og evt. HUSK røres sammen.
Mandlerne hakkes og kan enten blandes i vores “ris à la mande” eller bruges som topping til sidst. De 100 g. bær opvarmes 20 sek. i microovnen, så de ikke længere er frosne. Derefter røres de sammen med lidt sødemiddel og vanille.
Vores ris à la mande toppes med denne bær-sauce og evt. hakkede mandler.
Macros for 1 stor portion:
Kalorier: 400
Protein: 49 g.
Kulhydrat: 18 g.
Fedt: 14 g.
Velbekomme! :)
[…] mig inspirere af de talrige opskrifter på sund risalamande, der florerer i bloggerland lige nu. Amanda Louise, Marie Louise og Anna Eiholm er blandt de bloggere, der har givet deres bud på en sund version […]