Dagens træning

Fitnessnudler Bolognese

Dette er opskriften på en meget diæt-venlig version af traditionel spaghetti bolognese.
Den er meget lav på kalorier, kulhydrater, fedt og salt – men rig på protein, fibre og smag!

Det skyldes især at der bruges fitnessnudler fra Fitnessguru i stedet for almindelig pasta, men også de andre ingredienser er nøje udvalgt med sundheden for øje.

20130925-072312.jpg

Ingredienser til 4 portioner:

  • 2 pakker Fitnessnudler
  • 3 mellemstore løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 stor rød peber
  • 1 dåse flåede tomater
  • 200 g. mild salsa (uden tilsat sukker)
  • 400 g oksekød (3-7% fedt)
  • Krydderier: Cayennepeber, tacomix, basilikum, oregano og granuleret hvidløg.
  • Topping: 1 spsk. skyr

Fremgangsmåde:

Løg og hvidløg snittes og brunes af i bunden af en stor gryde. Jeg pensler først bunden med denne økologiske kokosolie, som er perfekt til formålet.
Derefter tilsættes hakket oksekød, som brunes sammen med løg og hvidløg, ved høj varme.

Når kødet er brunet skrues der ned til middel varme, og så tilsættes flåede tomater, salsa og peberfrugt (groft hakket). Herefter krydres retten efter smag og behag. Jeg har i ingredienslisten skrevet hvad jeg brugte, men det kan man eksperimentere med lige som man synes.

Til sidst skylles Fitnessnudlerne grundigt, og tilføjes i gryden. Læg derefter låg på gryden og lad simre 10-15 min. ved svag til middel varme. Rør lidt rundt ind imellem, så intet brænder fast i bunden :)

Nudlerne kan også fint koges i en gryde for sig selv for sig selv, men de tager smag fra den mad de tilberedes med, så jeg foretrækker at gøre det på denne måde.

Velbekomme!

Macros pr. portion:
Kalorier: 232
Protein: 26 g.
Kulhydrat: 18 g.
Fedt: 6,4 g.

(Obs: Opskriften giver 4 portioner)

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens træning