Kyllingemuffins med squash
Jeg lavede for noget tid siden disse lækre kylingemuffins, og tænkte at jeg lige ville dele opskriften med jer :)
Ingredienser til 3 portioner:
- 400 g. hakket kylling 3-6%
- 1 helt squash
- 3 fed hvidløg
- 1 mellemstort løg
- 1 æg
- 2 spsk psyllium HUSK (kan udelades)
- Lidt revet ingefær (kan udelades)
- Salt/peber
Fremgangsmåde:
Løg og hvidløg hakkes fint.
Squash og evt. ingefær rives fint.
Der tilsættes kyllingefars, 1 æg og 2 spsk HUSK fiber (det gør farsen mere sammenhængende og øger fiberindholdet) og krydres med salt og peber. Det hele røres sammen til farsen er jævn.
Jeg bruger en muffinform i silicone til at bage mine muffins i. Farsen kan også steges på panden som frikadeller eller bages i en større form, som et farsbrød.
I alle tilfælde anbefaler jeg at pensle formen/panden med et tyndt lag kokosolie. Den indeholder ingen transfedt og er meget varmestabil, hvilket gør den ekstremt velegnet til madlavning.
Når det er gjort er det bare at fordele farsen lige mellem formene, og så ind i ovnen.
Mine skulle have 60 min. ved 200 grader før det blev færdige, men det kommer jo også an på hvor store forme man bruger.
Jeg spiste 2 ad gangen :)
Tilbehør: 150g. bagte grønne bønner og en salat af rød peber, agurk og cherrytomater.
Dressingen er dijon sennep rørt op med vand og en smule sødemiddel.
Kommentarer