Vejedag & dagens form

Min nye træningsplan

Som jeg skrev forleden, så har jeg lavet lidt om i min træningsplan.
Den nye er næææsten identisk med den plan jeg har kørt siden midten af marts. Jeg har kun ændret nogle småting, da den ellers fungeret fuldstændig fantastisk for mig.

Vigtigste ændringer:
Da jeg ikke længere skal løbetræne har jeg kunne skære en del cardio væk. Derudover har jeg optimeret nogle forskellige ting, blandt andet arbejder jeg nu stort set kun uni-lateralt på rygdag (dvs. at jeg arbejder med skiftevis højre og venstre side i stedet for begge sider samtidig) og jeg har tilføjet noget roning. Desuden bliver der mere fokus på forreste del af skulderen.

Jeg har altid kørt uni-lateralt med bryst og skulder (alle øvelser køres med dumbbells i stedet for barbell hvor det er muligt), og det har gennem tiden udlignet den store forskel jeg tidligere havde mellem højre og venstre side i presse-bevægelserne.

Dog har jeg arbejdet med begge arme i rygøvelser, og det har gjort at der stadig er stor forskel mellem højre og venstre på bagsiden. Det skal være slut nu, jeg vil have bedre kontakt til mine lats og venstre skulder/skulderblad. Det håber jeg at kunne få på denne måde.

Jeg skriver altid mine programmer på engelsk, da det giver mest mening for mig i forhold til navne på øvelser og sådan… Det er nok også bare blevet en vanesag ;)
Set/reps er vejledende, jeg bliver ved indtil jeg ikke kan mere.
Jeg holder styr på alt i min workoutlog fra Fitnessguru og tror aldrig jeg har udført præcis den samme workout 2 gange. Laver altid en eller anden lille ændring, holder kortere eller længere pauser eller bytter måske rundt på rækkefølgen.
Mit motto er: Mix it up, make it fun!
Ellers bliver det kedeligt at træne hver eneste dag…

Hvis i vil se hvad øvelserne går ud på, så slå navnet op på youtube inden i spørger. Der er tusindvis af gode videoer og forklaringer derinde :)

BB = Barbell = Vægtstang
DB = Dumbbell = Håndvægt

Skærmbillede 2013-05-11 kl. 20.19.33 Skærmbillede 2013-05-11 kl. 20.19.54

Og her kan i se et lille billede på min udvikling i de sidste 24 uger.
Som i kan se på mit program har jeg jo fokus på skulder, skulder, skulder og jeg synes faktisk godt at man kan se at der sker noget i det område.
Det har selvfølgelig en del at sige at jeg også har taget fedt på, men nu begynder jeg diæt på mandag, og så må det vise sig hvor meget der er fedt og hvor meget der er lean mean muscle ;)

20130511-180007.jpg

9 Kommentarer

  • Kristine

    Hvad er årsagen til at du træner med så høj split? :-) For bedst mulig at kunne favorisere dine weakpoints, eller har du det bare bedst med høj split? Glæder mig sådan til at se hvad din krop gemmer på, når du starter diæt med alt hvad du har været igennem her i off-season!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Blandt andet for at kunne få flest mulige øvelser til hver muskelgruppe pr. gang og for at kunne træne hver dag (eller, 6 dage om ugen) uden at overtræne en muskelgruppe. På denne måde hviler hver gruppe mindst 2 dage i træk før den rammes igen, og det fungerer rigtig godt.

      Undtaget er ben, men mine ben er lidt specielle og skal ikke vokse på samme måde :) Også derfor de lidt har deres eget system i programmet.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mailin

    Det kunne være super interessant at vide hvor mange kg du tager i hver øvelse :)
    Hilsen Mailin

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Det udvikler sig jo hele tiden, og kan også skifte fra gang til gang :) Men ind imellem poster jeg antal kilo i mine “Dagens træning” indlæg. Skal nok prøve at være bedre til det :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hougaard

    Fedt at se hele dit træningsprogram, jeg er selv lige begyndt at blive interesseret i styrketræning, så glæder mig til at blive sat lidt mere ind i det og få lavet et træningsprogram! Lige nu synes jeg det er lidt uoverskueligt, når der er så meget forskelligt man kan gøre og mange øvelser osv, men det er vel bare med at starte et sted. Synes godt at man kan se en udvikling på dit billede :)

    http://bareminkamp.blogspot.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fit´n Run

    Fedt at kunne se hele dit træningsprogram :)
    Det kunne være super fedt med nogle billeder af dig lave øvelserne (ved godt man bare kan google sig frem til det, men nogen gange er det andet bare mere spiseligt :) )

    /Camilla – http://www.fitnrun.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maya

    Hej Amanda – synes også at det kunne være rigtig fint hvis du tog billeder hvor du lavede nogen af øvelserne! :-) … Og eventuelt forklarede lidt om hvorfor netop disse øvelser er gode :) …

    http://www.mayadroem.dk
    Hilsen Maya @Mayadroem.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • anne

    Hvor er det fedt at du deler hele (grund)programmet! Det er mega god inspiration!!!! Hvad er grunden til at du tager flere gentagelser på ben og mås, end på resten af kroppen?
    Jeg takker for en god inspiration – du får mig til at give den gas i fitness :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Resten af kroppen træner jeg for hypertrofi, hvorimod underkroppen mere trænes for udholdenhed, styrke og markeringer.
      Min underkrop er ret dominerende i forhold til overkroppe, og jeg håber at jeg på denne måde kan skabe en bedre balance og harmoni :)

      Dejligt at du finder motivation på min blog! :D

      Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vejedag & dagens form