Dagens træning

Grundregler for en sund kost

20130327-230347.jpg

Disse tips skal tages med forbehold – dette er det der virker for mig og er tilpasset mine mål. Ønsker du en kostplan designet særligt til dig, men hensyn til dit udgangspunkt og dine mål, så hjælper jeg gerne. Læs mere på “Bestil program” og tag kontakt til mig på kontakt@amandalouise.dk.

Mine grundregler for en sund kost:

  1. Helt overordnet er min kost baseret på protein, og jeg sørger generelt for at få magert protein i kombination med enten kulhydrat, fedt eller begge dele – hver gang jeg spiser. Dvs. high protein, moderate fat og moderate carbs – jeg har brug for det hele for at føle mig mæt og have energi til skole, arbejde og træning.
  2. Gode komplette proteinkilder: Kylling, kalkun, magert kød, hvid fisk, æg, æggehvide, proteinpulver.
  3. Gode kulhydrater: Havregryn, rugbrød, sweet potatoes, grov bulgur, brune ris, rodfrugter, grove grøntsager, til dels frugt.
  4. Gode fedtkilder: Fiskeolie, hørfrøolie, hørfrø, mandler, valnødder, jomfru olivenolie, almondbutter (eller peanutbutter), avokado, fed fisk.
  5. Jomfru kokosolie er det bedste at stege i – og det eneste jeg bruger!
    Kokosolie er primært mættet fedt, men det er meget stegestabilt og kan tåle at blive opvarmet til høje temperaturer uden at tage skade og blive til det usunde transfedt.
  6. Frugt er primært æbler og bær. Derudover spiser jeg ind imellem banan, ananas og citrusfrugter. Jeg passer generelt meget på mit indtag af frugt, og holder styr på det i samme grad som mit indtag af andre slags kulhydrat.
  7. Sørger altid for at få fiberrige kulhydrater, protein og frugt til morgenmad.
    Gode fiberrige kulhydrater er fx. havregryn eller rugbrød.
  8. Sørg altid for at indtage en kombination af kulhydrat og komplet protein efter styrketræning – helst indenfor 30 minutter. Det behøver ikke være en enorm mængde, men fx. et par riskiks og en proteinshake er nemt at medbringe og indeholder de makronutrienter der skal til for at kickstarte muskelopbygning og restitution.

20130327-230337.jpg

Kommentarer

Endnu ingen kommentarer.

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens træning