Q&A #4: Bootybuilding

Dagens træning

20130325-230043.jpg

Mandag er min nye bentrænings-dag og jeg eeeeelsker at træne ben igen. Selvom mit program er frygtelig hårdt, så får jeg også lov til at have næsten alt mit seje gear på ;)
Straps’ne skåner mine underarme ved dødløft og bæltet bruger jeg for at skåne min talje i de store øvelser – vil gerne have brede skuldre, brede hofter og en lille hvepsetalje til oktober, og bæltet hjælper til at jeg ikke skal bruge mine mavemuskler helt så meget når jeg løfter tungt. Dog er det vigtigt at man først lærer korrekt løfteteknik uden bælte, og også træner uden ind imellem, for fortsat at aktivere mavemusklerne “rigtigt”.

Jeg kører for tiden et ret højt antal gentagelser på mine bendage, da jeg ikke ønsker at de vokser yderligere lige pt. Har en enkelt øvelse med lavere gentagelser til la bootay, men ellers så er fokus på god teknik, høj puls og lidt lavere vægt. Ser pt. mere bentræningen som skadeforebyggende supplement til løbetræningen end noget andet.
Mit fokus kommer mere og mere over på at blive klar til maraton i maj, så skal ikke træne mine ben helt døde i fitnesscenteret. De skal løbes trætte på vejene i stedet.

Dagens program:

Opvarmning: 10 min. gang på løbebåndet, incline ml. 5,5 og 10.

  1. Sumo squat 4×15 (40 kg.)
  2. Sumo deadlift 4×10 (40 kg.)
  3. Walking lunges 4×30 (ingen vægte)
  4. Stiff legged deadlift 4×15 (40 kg.)
  5. Glute cable kickbacks 4×8 – til begge ben (7,5 kg.)
  6. Lying straight leg hip abduction 4×15 (ingen vægte)

Efter træning tog jeg i bio med min roomie Kine. Hun stiller op i bodyfitness til Loaded Cup på søndag, så hun er lidt presset for tiden og havde godt af at komme lidt ud af huset. Kan selv huske hvor hårdt det er når man nærmest intet må spise og heller ikke rigtig træner så meget længere… Phew… Så har man brug for lidt distractions!
Men er sikker på at hun kommer til at stråle på scenen og glæder mig meget til at heppe på hende i Ringsted på søndag! :)

8 Kommentarer

  • Lise-P

    Tak fordi du deler din bentræning. Har nemlig lige brug for lidt inspiration i den retning :)
    Når du skriver vægten på, er det så uden stang?
    Må lige ha’ Googlet de der kickbaks :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Det var så lidt, dejligt at den kan være til inspiration. Vægten er inkl. stang :)
      Jeg har allerede fundet en god video af kickbacks til jer og lagt den ud i dette indlæg: https://amandalouise.dk/qa-4-bootybuilding/ – der er måske også lidt ekstra inspiration at hente til bentræningen i det indlæg.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Lise-P

      Tusind tak :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Sofie

    Vil høre om du har nogle gode øvelser, man kan lave til netop at få den fine hvepsetalje. Jeg er i forvejen meget slank, men kunne godt tænke mig yderligere “markeret” talje (hvis det giver mening)? (:

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

    Hej Amanda. Først og fremmest tusind tak for en virkelig god blog! den er en af mine ynglings trænings/sundheds blogge og forlader den altid med super meget motivation. Ville høre dig om hvor mange gange om ugen du træner ben? jeg er selv ved at finde det rette træningsprogram for mig og ønsker lige nu mere styrke i mine ben og (som så mange andre) en bedre booty!! :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • anne

    Jeg er vild med dig og din blog!!! :)

    Når du som her træner med flere gentagelser – strammes benene så op? Altså, når du skriver at musklerne ikke skal vokse sig større – er det så taktikken til bare at stramme op?
    For jeg er selv igang med at stramme baller og lår op – jeg kører dog 4*10. Men jeg ønsker egentlig ikke større muskler, bare strammere :)
    Håber du forstår :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malou

    Hej Amanda,
    Hvor har du købt dine straps? – synes det ligner versa gripps? Bruger du kun neoprenbælte eller har du også et læderbælte? Jeg ved ikke helt hvad jeg skal vælge nemlig…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Hej Malou

      Mener jeg købte strapsne på http://www.workoutshop.dk – men de har dem også i de fleste fitnessforretninger.
      Jeg bruger kun neoprenbælte – hvad du skal vælge kommer lidt an på hvilken funktion af bæltet du lægger vægt på :)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Q&A #4: Bootybuilding