Fysiologi

Dagens træning

Dagens træning foregik i Ny Form på Blegdamsvej. Det er sådan et dejligt center med den hyggeligste, afslappede stemning, og det er en rar afveksling fra miljøet i mit normale center.

Havde ben-dag i dag, og nu hvor vejret et blevet en anelse varmere forsøger jeg at genoptage traditionen med de lilla tights til bentræning. Det gir’ altså bare lidt ekstra motivation! :)

20130226-212232.jpg

Dagens program var meget back-to-basics. Lidt lettere vægte, færre set, flere gentagelser. Træner ikke for hypertrofi i benene længere, nu skal de bare holdes stærke og sunde ved siden af løbetræningen :)

Ingen kommentarer

  • Hvor mange kilo bruger du når du laver walking lunges? :)

    /Camilla – http://www.fitnrun.bloggersdelight.dk
    En blog om træning, løb og sund livsstil.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Det kommer an på hvad jeg træner efter. I dette tilfælde med 3×30 vil jeg normalt have en 10 kg. dumbbell i hver hånd = 20 kg. totalt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Christina

    Hej Amanda

    Jeg vil lige være sikker på, at jeg har forstået det rigtigt. Når man, som du skriver, løfter lettere vægte, tager færre sæt og flere gentagelser, vil man så kunne opretholde status quo, hvad muskelmasse angår og altså med andre ord undgå tab af masse? :)

    På forhånd tak for svaret.
    Anne Christina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Hej Anne Christina

      Det kommer jo an på rigtig mange ting udover træningen, blandt andet hvad du spiser og hvornår. Men ja, teoretisk set. Alt efter træningstilstand vil du også godt kunne bygge muskler på denne måde.
      Med lettere vægte menes der stadig en vægt der er så tung at du når dit maksimale antal gentagelser indenfor de 12-15 reps. Du skal jo stadig have progression i træningen.

      Jeg er fx gået fra squats med 65 kg. i 5×6 = totalt 1950 kg. til 45 kg. i 3×15 = totalt 2025 kg.
      Og teorien er så at dette ikke er indenfor den optimale rep-range for hypertrofi, men kroppen belastes stadig kraftigt og bevarer derfor muskelmassen på bekostning af en bedre fedtforbrænding.

      Sådan hvis jeg skal forsøge at forklare det kort :)
      Håber du kan forstå hvad jeg mener :)

      Mvh. Amanda

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du ser skide godt ud babe! :)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fysiologi