Min Kostplan 2013
Min kostplan er bygget op omkring såkaldt “clean” mad, dvs. mad der er så uforarbejdet og “ren” som muligt.
Grove kulhydrater fra havregryn, sweet potatoes, brune ris, grove grøntsager, samt til dels æbler og bær.
Magert protein fra kylling, kalkun, fisk, magre mælkeprodukter, æg og æggehvider, proteinpulver, svine- og oksekød.
Sundt fedt fra primært mandler, valnødder, hørfrø og avokado samt kokos- og koldpresset jomfru olivenolie.
Jeg ville gerne spise økologisk og udelukke sødemidler og den slags, men jeg er også realistisk og ved at min SU-økonomi og søde tand ikke rigtig fungerer med dét.
Til gengæld vil jeg prøve at stoppe med at drikke light sodavand til hverdag, og er i stedet gået over til danskvand med citron.. Babysteps ;)
Jeg kører 6 dage på diæt og 1 “spisedag” om ugen.
I forhold til min gamle diæt så skal jeg denne gang stadig spise clean på min spisedag, og så vidt muligt holde mig fra at få alt for meget ekstra fedt. Dvs. spisedag fungerer som “carb-up”, ikke all-the-fatty-junk-and-candy-you-can-eat-day.
Har ikke tal på hvor mange kilo bland-selv jeg spiste på mine spisedage under sidste diæt, men det skal i hvert fald ikke gentage sig.
Ang. kalorier og portionsstørrelser så vejer jeg maden, men jeg justerer op og ned for mængderne alt efter hvordan min krop reagerer.
Det er noget man skal finde ud af individuelt, og hvis du er meget seriøs omkring en kostændring kan jeg kun anbefale at få hjælp at en træner eller kostvejleder :)
Eksempel på frokost fra i dag.. Simple and delicious!
Hvordan laver man de der sweet potatoes, er det bare almindelige kartofler eller hvordan?:-) btw. du er for sej!