En dårlig uge..

Jeg kæmper lidt med at tænke positivt i disse dage. Af en eller anden grund tog jeg 3 kg på i starten af ugen, og selvom jeg holdt mig til mad fra min kostplan blev de ekstra kilo bare siddende.
Så havde jeg en dag hvor jeg skejede lidt ud, og BUM ramte jeg min absolut-maximalt-acceptable-panik-panik-alarm-do-something-lige-nu-højeste-jeg-nogensinde-skal-op-på-igen-ever-vægt.

Prøvede først at overbevise mig selv om at det er fordi kroppen prøver at finde balancen igen og at det er helt naturligt. Jeg kan jo stadig godt (næsten) passe mit tøj og jeg bygger jo også muskler og og og.. Men så var der en forælder til et af de børn jeg passer, der påpegede at jeg da havde taget på igen. Greatness. Hvad siger man så? “Tak?”

Lettere deprimerende at det er så tydeligt når jeg nu endda havde løst træningstøj på, haha… Jeg var jo forberedt på at jeg ville tage på efter DM, og normalt gør det mig heller ikke så meget når vægten svinger med et par kilo, men jeg er virkelig frustreret over det denne gang. Jeg kan ikke forklare hvor de ekstra kilo kom fra og de har bare sat sig fast, på trods af at jeg har spist ret sundt og trænet r*ven ud af bukserne hele ugen.

Jeg tog nogle billeder i dag, og på dem ser det ikke engang så slemt ud. Men, vi snakker at vægten i morges sagde +11 kg i forhold til DM. Det er jo helt latterligt. Føler virkelig at min krop kæmper imod mig for tiden. Øv. Vi plejer ellers at være et team.

Der er jo ikke så meget at gøre andet end at gå tilbage til striks kostplan indtil vægten er under kontrol igen. Det er virkelig irriterende, for jeg er ikke indstillet på at skulle leve resten af mit liv på en kostplan hvor jeg skal måle og veje alt, men samtidig nægter jeg simpelthen at tabe alt mit hårde arbejde på gulvet.
Det ekstra frustrerende er at jeg jo har passet mit træning, så det eneste sted jeg kan sætte ind er på kosten.

It sucks.

8 comments

 • heidi

  Ved godt det er en ringe trøst. Men du ser fandme stadig drøngodt ud.

  Jeg har også perioder især op til min menstruation hvor jeg konsekvent tager 2-3 kg på. Går fulstændig i panik hver gang. indtil jeg kommer i tanke om hvorfor det er.

  Jeg kæmper stadig med at smide de der sidste 2-3 kg og jeg træner også hver dag og spiser fornuftigt. Det er pisse frustrende at min fedtprocent bliver ved med at ligge på de 20. men lige pludseligt kommer det vel.

  Klø på

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er enig med Heidi, du ser super godt ud!
  Men for f….. Hvor kan det bare være irriterende, når man gør alt det rigtige, og ens krop bare ikke reagerer som den “skal”.

  Jeg er selv ind i en periode, hvor jeg træner og træner, og vægten rykker sig ikke.
  Jeg bruger mit målebånd, og måler min fedtprocent, og det går da i den rigtige retning. Jeg har dog på fornemmelsen, at jeg nok spiser for lidt, i forhold til mængden af træning, så overvejer at få en samtale med en diætist. Håber hun kan hjælpe mig det sidste stykke :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • admin

   Hej Lise

   Tusind tak :)

   Jeg kan helt sikkert anbefale af få lagt en kostplan eller at tale med en diætist hvis du føler at din kost og træning ikke helt passer sammen.

   Mvh. Amanda Louise

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Øv for s*****, hvor er det bare en ærgerlig følelse. Kender godt følelsen af at man tænker, yes! jeg har tabt mig (i dit tilfælde holdt vægten), men at vægten så er gået den anden vej. :-( Vil rigtig gerne gå ned i fedtprocent (ligger omkring 20) men vil samtidig også gerne have lov at leve af lidt mere varieret mad.

  Har dog fundet ud af, at jeg nogle gange har mere væske i kroppen end normalt, så måske det også kan være lidt af tilfældet hos dig?

  Bare hold ud! Du gør det godt!

  Louise Toya

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • admin

   Hej Louise Toya

   Jeg håber og tror at det er væske, selvom det undrer mig meget at det “sidder fast” igennem så lang tid.
   Men jeg holder ud og prøver at huske på at jeg har holdt min træning og spist sundt :)

   Mvh. Amanda Louise

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej Amanda,

  Tilslutter mig de andre – Du er så herre lækker!
  Men måske reagerer din krop så kraftigt på “forandringerne” siden DM, fordi den er stresset. Den har brug for stabilisering og måske en pause. Altså ikke fra træningen, men den stramme diæt. Der er ikke noget ved, som du selv skriver, at skulle kontrollere alt, man putter i munden resten af livet, med mål og vægt. Du ser jo stadig hammer godt ud :)

  Hvis jeg var dig, ville jeg gemme vægten væk i en måneds tid. For ud over, at din krop er lidt stresset nu, så bliver du også mentalt stresset af, at vægten går op. Og det tager man også på af… Det ved jeg alt om. Så giv dig selv og din smukke krop en pause og forkæl den med god træning og dejlig, sund og lækker mad. Det bliver den glad for :)

  Og tak for en rigtig god blog. Du er afsindig inspirerende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • admin

   Hej Camilla

   Tusind tak! Jeg tror at du har fat i noget af det rigtige mht. at kroppen kan være stresset.
   Tør dog ikke gemme vægten helt væk af frygt så hvadder så kan ske hvis jeg ikke skal stå til ansvar for noget ;)
   Men jeg må helt sikkert lære at acceptere at det bare er et tal, og huske på at jeg ved hvad jeg laver. Kroppen skal nok finde tilbage på plads igen, men det vil nok tage lidt tid.

   Mvh. Amanda Louise

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] var en der i kommentarerne til indlægget i går nævnte at min krop måske var stresset ovenpå alle forandringerne. Jeg har selv tænkt […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Previous post

Pic of the Day