Choko/æble Proteinkage
Ingredienser til en stor kage:
- 1-2 æbler
- 5 spsk. HUSK fiber
- 3 scoop proteinpulver
- 2 æggehvider
- 1-2 spsk ren kakao
- En lille håndfuld mandler
- Flydende sød
- Kanel
- Lidt bagepulver
Fremgangsmåde:
- Æblet skæres i små stykker og puttes i en gryde sammen med kanel og sødemiddel.
- Der tilføjes vand så æblerne lige er dækket. Æblerne koges indtil de er bløde, og moses til grød.
Jeg beholder skrællen på og kan personligt bedst lide at der stadig er lidt hele æblestykker i, men det er smag og behag. - Mandlerne hakkes groft og mixes i en skål med de andre ingredienser.
- Æblegrøden blandes i kagemassen og begge dele røres sammen. Tilsæt evt. ekstra vand hvis dejen er for tyk.
- Massen hældes i et ovnfast fad og bages i ovnen. Jeg gav min kage 30 min. ved 200 grader, men min ovn er gået lidt i stykker så kan godt være at den egentlig skal have mindre. Start evt. ud med 20 min.
Kan med fordel serveres med lidt friske æbler eller drysset med sukrin og kakao.
Den må prøves! Hvilket proteinpulver bruger du i kagen og hvilken smag?