Choko/æble Proteinkage

Ingredienser til en stor kage:

  • 1-2 æbler
  • 5 spsk. HUSK fiber
  • 3 scoop proteinpulver
  • 2 æggehvider
  • 1-2 spsk ren kakao
  • En lille håndfuld mandler
  • Flydende sød
  • Kanel
  • Lidt bagepulver

Fremgangsmåde:

  • Æblet skæres i små stykker og puttes i en gryde sammen med kanel og sødemiddel.
  • Der tilføjes vand så æblerne lige er dækket. Æblerne koges indtil de er bløde, og moses til grød.
    Jeg beholder skrællen på og kan personligt bedst lide at der stadig er lidt hele æblestykker i, men det er smag og behag.
  • Mandlerne hakkes groft og mixes i en skål med de andre ingredienser.
  • Æblegrøden blandes i kagemassen og begge dele røres sammen. Tilsæt evt. ekstra vand hvis dejen er for tyk.
  • Massen hældes i et ovnfast fad og bages i ovnen. Jeg gav min kage 30 min. ved 200 grader, men min ovn er gået lidt i stykker så kan godt være at den egentlig skal have mindre. Start evt. ud med 20 min.

Kan med fordel serveres med lidt friske æbler eller drysset med sukrin og kakao.

6 Kommentarer

  • Annette

    Den må prøves! Hvilket proteinpulver bruger du i kagen og hvilken smag?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Jeg brugte Elite Whey fra Dymatize med banansmag, da jeg næsten er løbet tør for både chokolade og vanilje.

      En lidt sjov kombination med banan/choko/æble, men det smagte faktisk overraskende godt :)
      Vil dog nok bruge chokolade eller vanilje næste gang.

      God fornøjelse, jeg håber du kan lide den :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har kagen i ovnen nu og venter spændt på at smage! :D

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Du må endelig give en tilbagemelding når du har smagt den. Håber du kan lide den ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tanja

    Tror du det er muligt at bruge noget anden eller undlade HUSK?

    – Jeg vil i hvert fald prøve mig frem! Lækker blog forresten, super inspirerende :-)

    Tanja

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • admin

      Ja, det kan man sagtens :)
      HUSK binder den sammen/får den til at hæve og indeholder ikke kulhydrater, men du kan fx. bruge groft mel, havregryn eller lignende. Så stiger indholder af kulhydrat/kalorier dog :)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Kommenter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pic of the Day